Siste hånd på verket
 
  1.Rengjøringen kan ha fjernet smøring fra dørhengslene, så det er klokt å smøre dem. Bruk også en tynn vedlikeholdsolje til å tørke teleskopantenner så de er fri for rust og fungerer glatt.

  2.Når du er kommet så langt har du antakelig glemt å rengjøre bakspeilet. En rask sprut med Fast Glass og en tørk med kjøkkenrull gir deg straks bedre sikt bakover.

  3.Små rester av poleringsmiddel vil finnes rundt alle åpninger til dører, motorpanser og bagasjerom. Tørk bort disse tydelige tegnene med en myk klut.

  4.For langtidsbeskyttelse kan det legges på et ekstra lag Extra Gloss Protection. Påføres som poleringsmiddel, men la det herde så lenge som mulig for maksimal glans og beskyttelse.

Nå har du sikkert et strålende kjøretøy som ligner lite på den møkkete bilen du hadde for noen timer siden.

Før du setter bilen i garasjen er det klokt å legge siste hånd på verket.

Start motoren og forviss deg om at det ikke er noen ulyder etter inntrenging av vann eller kondensering under panseret. Ta bilen på en kort tur for å bli kvitt mulig gjenstående vann i sprekkene - de kan tørkes med skinn når du kommer tilbake.

Bruk noen minutter med støvsuger og fjern alle spor av lo etter poleringskluter inne i bilen.
Tørk alle dørkantene og se etter at det ikke er noen rester av poleringsmiddel i sprekker, vindusgummi, merker eller grill.

Hvis du vil bevare den polerte finishen lengst mulig vil en siste behandling med Extra Gloss Protection gi en ekstra hard barriere med en varig dyp glans.

Til sist: husk at bilen er fuktig innvendig, noe som kan fremme rust. Om mulig bør du la vinduer eller dører stå åpne over natten (husk å slå av taklyset så du ikke tapper batteriet) og sett ventilasjonssystemet på fullt når du kjører. Autofresh kan anvendes enten nå eller under bruk for å holde ubehagelige lukter unna.

  • Når Extra Gloss Protection er påført (tynt lag) bør den ligge så lenge som mulig før den blir polert av. Venter man to timer eller mer vil harpiksene fortsette å herde og virke enda bedre.

Copyright © Michael Nielsen