Polering: påføring
 
  1.Bilen er flyttet til et tørt område og står klar til polering. Vannrester ved støtfangerne og sidespeilene kan tørkes med varm luft fra utblåsingsenden av en støvsuger.

  2.Nedre halvdel av karosseriet vil være flekket av asfaltavsetninger fra veien, særlig når været er varmt. Sprut Intensive Tar Remover på sidene...

  3....og la det stå noen minutter. Med en myk klut tørker du asfaltrestene av og gjør klar til polering. Fjern alltid asfaltflekker før du polerer.

  4.Super Resin Polish skal påføres lakken ved å helle poleringsmiddel på et stykke Perfect Polishing Cloth, ikke direkte på karosseriet. Klem først middelet lett inn i stoffet.

  5.Fordel poleringsmiddel utover karosseriet med kluten og bruk små sirkelbevegelser til å gni middelet inn. Behandle et lite område om gangen - del for eksempel motorpanseret i fire deler.

  6.Avslutt dette området med rette linjer før du behandler neste område. La hvert område overlappe med noen centimeter så ikke noe blir uteglemt.

  7.Vær særlig oppmerksom på områder med falmet lakk og plast, som sidespeil og støfangere som er lakkert med plastmidler i lakken. De blir gjerne mykere og mister glansen.

  8.La bilen stå helt udekket med poleringsmiddel og la den tørke grundig mens du utfører de gjenværende oppgavene. Det er best å polere i varmt, tørt vær.

Nå har vi en bil som er ren, men av en rekke naturlige grunner er den antakelig litt matt. Vanlig trafikkfilm og oksidering av lakk vil påvirke glansen, mens stadig bombardement av sand, støv og kanskje børstene i kvikkvasken setter små riper i lakken, noe som også matter glansen.

Ved å polere lakken med Super Resin Polish fjerner vi uønskede avsetninger og erstatter dem med en hard polymerflate som fyller de små skjønnhetsfeilene og lar lakken skinne som ny.

Hvis lakken er for mye forringet eller det er alvorlig oksidering, kan det tenkes at Paint Renovator trengs. Denne er svakt slipende og skal bare brukes om det er helt nødvendig, da middelet gradvis fjerner lakken. Vi skal se mer å dette i avsnitt: behandling av riper.

Før poleringsarbeidet begynner skal de nederste panelene behandles med Intensive Tar Remover. Spray panelene og la dem stå noen minutter før du tørker eller spyler av. Du kan også bruke middelet til å fjerne sevje på horisontale flater.

Når bilen er klargjort kan poleringen begynne. Fyll en tørr Perfect Polishing Cloth med poleringsmiddel og fordel den på lakken. Del panelene opp i passelig store områder, og arbeid med kluten i sirkler før du avslutter med rette linjer. Det vil sikre at du dekker alt og unngår flekkvis opphoping.

Fortsett med neste område idét du overlapper med det første til du er ferdig med hele bilen. Du trenger ikke gni hardt, men pass på å være grundig.

  • Bruk utblåsingsenden av en støvsuger til å tørke alle sprekker før du begynner.
  • Sprut ikke poleringsmiddel rett på karosseriet, påfør middelet på kluten først.
  • Påfør helst ikke poleringsmiddel i sterkt solskinn, da middelet vil tørke for raskt.
  • Påfør middel på hele bilen før du polerer av.
  • På kabrioleter med tekstiltak avmaskerer du tekstilene for å unngå flekker av poleringsmiddel.

Copyright © Michael Nielsen