Rengjøring av motorrommet
 
  1.Denne bilen hadde kjørt over 160.000 km og så ut som den aldri var blitt rengjort under panseret. Begynn med å kontrollere at alle deksler sitter tett, som oljefilter og beholdere for bremsevæske og andre væsker.

  2.En oppsamling av vissent løv i luftinntaket kan til slutt blokkere det helt. Fjern alt løv og andre rester fra kanalen i nederkant av frontruten.

  3.Ettermonterte alarmer og tilbehør, enkelte "black boxes" og fordelerdeksler er det best å maskere med plastfolie. Bruk et stykke som er stort nok til å dekke hele den blottede delen.

  4.Sprut Engine Cleaner på alle flater under panseret. Vær oppmerksom på de sterkt tilsmussede delene i nedre kant av motoren, og vær forsiktig med ømtålig isolasjonsmateriale.

  5.Børst grundig med en radiatorpensel (malerutstyr). Bruk tid på dette så hver eneste utilgjengelige flate blir behandlet, og påfør mer Engine Cleaner hvis du bommer første gang.

  6.Spyl motoren med slange, begynn nederst og arbeid oppover. Dette får rengjøringsmiddelet til å renne av. Undersiden av panseret kan spyles, men pass på ømtålige isolasjonsplater.

  7.Bruk tørkepapir til å tørke bort overflødig vann i plugghull og lignende, og sprut så Vinyl & Rubber Cleaner over hele motoren. La det tørke noen timer med panseret åpent.

  8.Resultatet taler for seg selv. Behandlingen har fått gummi og plast til å se ut som nytt, og i motsetning til motorlakk vil det ikke bli brunt og kan fjernes neste gang motoren blir renset.

Vi begynner med den mest grisete jobben. På en bil med høy kjørelengde kan det være mye veismuss og oljeavsetninger.

Arbeid alltid på kald motor, av to grunner: en varm motor får rengjøringsmiddelet til å tørke raskt før det kan virke. Og enda viktigere: å sprøyte vann på en varm motor kan føre til kondensering inne i elektriske deler, noe som kan påvirke driften og i ekstreme tilfeller føre til elektrisk overslag.

Moderne motorrom er generelt uimottagelige for vann, men det er visse modeller og deler som kan være tilbøyelige til problemer, for eksempel biler med dypt forsenkede plugghull eller tenningsdeler plassert på steder hvor det kan oppsamles mengder av vann. Dessuten trenger eldre biler mer stell på grunn av dårligere utforming og forringelse av isolasjonsmaterialet.

Begynn med å pakke selvklebende plastfolie rundt deler du er redd for. Dette omfatter bilalarm, andre ettermonterte deler, fordelerlokk og flate luftfiltere.

Engine Cleaner skal påføres grundig, men ikke overdrevent. Hensikten er å dekke alle flater, men ikke få væske rennende utover gulvet. Påfør skiftevis fra hver side av motorrommet. Bruk en radiatorpensel til å gni inn rengjøringsmiddelet på alle områder du kan nå. Når motorrens er påført og gnidd inn, spyler du av nedenfra og arbeider oppover.

Undersiden av panseret kan også behandles. Eldre biler kan ha panserfilt som blir sprø og fliser opp. La den enten være eller behandle den meget forsiktig med lavt trykk i slangen.

Bruk tørkepapir til å tørke opp vann som samler seg i plugghullene og påfør så Vinyl & Rubber Care i en lett sprut over hele området. Motorrommet tørker med en glans som får slangene til å virke nye og lakken ren.

  • Rengjør aldri en varm motor.
  • Kontroller at alle deksler på væskebeholdere er tette før behandlingen begynner.
  • Fjern løse småstein og avfall som kan forårsake skader hvis du bruker høyttrykksspyler.
  • Vær forsiktig med sprø panserfôringer.
  • Bruk Clean Wheels til å fjerne blå flekker på vindusspylerbeholderen.
  • Husk å forsegle alle elektriske deler med plastfolie før rengjøring.

Copyright © Michael Nielsen