Karosseri: vask
 
  1.Hell Bodywork Shampoo Conditioner i en bøtte og tilsett lunkent vann. Dette gir ønsket mengde skum som virker som smøremiddel for svampen på lakken.

  2.Med en kraftig vannstråle spyler du av det verste av urenhetene som samler seg ved kanaler og støtfangere, og så lar du et fint "regn" dale ned over hele bilen så den blir helt våt.

  3.Svamp bilen, en side om gangen, begynn fra taket og arbeid nedover. Bruk rikelig med vann og store bevegelser så urenhetene renner av. Spyl før du tar den andre siden.

  4.Bruk en liten myk kost til å få fram urenhetene i sprekkene rundt støtfangere, nummerskilt, dørsprekker, merker og frontgrill. La ikke bilen tørke før du spyler av sjampoen.

  5.Hydra Flexi Blade har et uskadelig, bøyelig silikongummiblad som raskt fjerner det meste av vannet fra karosseri og ruter så det bare trengs en rask avslutning med Aqua Dry pusseskinn.

  6.Aqua Dry pusseskinn gjør bilen tørr raskere enn naturlig vaskeskinn og kan ta opp en forbausende mengde vann. Bruk det flatt for å få det verste av før du avslutter på vanlig måte.

  7.Tørk av alle dørsprekkene og bagasjerommet. Smell dørene og bagasjeromslokket igjen noen ganger for å få vekk stående vann, og la dem stå åpne en stund for å drenere grundig.

  8.Området rundt støtfangerne kan være plagsomme å tørke ettersom det er vrient å komme til stående vann. Bruk kanten av Aqua Dry pusseskinnet til å suge opp vann på disse områdene.

Før en svamp rører ved karosseriet må vi redusere faren for riper. Lagene med søle og sand som har festet seg til karosseriet, særlig på de nederste områdene, har høy slipevirkning, og ved å gni med en svamp kan vi gjøre alvorlig og varig skade på lakken.

Ta deg god tid med slangen, bruk den kraftigste stråle, begynn nederst ved kanalene og arbeid oppover til taket. Konsentrer deg om å få fram så mye av urenhetene som mulig, og sett strålen inn i alle sprekkene hvor svampen ikke kommer til. Avslutt med å gjøre bilen grundig våt ved å la vannet "regne" over hele bilen på sprinklerinnstilling.

Så kan du svampe bilen med lunkent (ikke varmt) vann og Bodywork Shampoo Conditioner.
Bruk store feiende bevegelser og overlapp så du ikke glemmer noen områder. La ikke svampen bli tørr, fyll den ofte med nytt vann og la det renne rikelig med vann hele tiden. Bruk en myk kost i alle sprekker, rundt støtfangere osv.

Arbeid nedover bilen og unngå at karosseriet tørker før du skyller da dette vil føre til striper. Svamp ikke mer enn halve bilen før du skyller med slangen, fra underkant og oppover - og så nedover igjen.

Fjern overflødig vann med Autoglym Hydra Flexi Blade (tørk bladet rent før du bruker det), og bruk så Aqua Dry syntetisk pusseskinn til å fjerne resten av vannet.
Tørk dørkanter og bagasjeromskanter og gjør klar til å polere karosseriet.

  • Stopp vinduspusserne halvveis oppe på ruten for å få best resultat.
  • Ha antennen enten helt oppe eller helt nede så du ikke stikker deg i øyet.
  • Vask ikke bil i varmt, direkte sollys.
  • Dra ikke slangen over karosseriet, det kan lage riper.

Copyright © Michael Nielsen