Interiør: shampoo
 
  1.Med en kraftig støvsuger fjerner du så mye løse urenheter fra interiøret som du kan. Bruk en stiv kost på gulv og tekstilseter for å få inngrodde urenheter fram.

  2.Bruk en liten malingpensel og et lite støvsugermunnstykke på dashbord og konsoll for å komme inn i åpninger og sprekker. Sett viften på fullt for å få løs støvet i luftåpningene.

  3.Intensive Tar Remover fjerner skomerker på dørpaneler, olje- og fettflekker og inngrodd tyggegummi på teppet, og rester etter gamle klistermerker.

  4.Hovedprosessen går ut på å sjamponere hver eneste flate. Begynn med å sitte i baksetet med forsetet skjøvet fram. Spray Car Interior Shampoo på...

  5....en fjerdedel av taktrekket om gangen. Bruk en grov svamp (leveres av fargehandler) til å arbeide rengjøringsmiddelet inn i tekstilene. Bruk ikke for mye.

  6.Neste trinn er å tørke urenhetene vekk med en myk klut. Ha mye rent, varmt vann i nærheten, og skyll kluten ofte så alle urenheter blir fjernet fra taktrekket.

  7.Hvis bilen har soltak åpner du dette noen centimeter, for det samler seg urenheter i takets forkant. Rengjør dette området og lukk igjen før du rengjør baksiden av taktrekket.

  8.Spray dashbordet med sjampo og bruk en svamp eller liten myk børste i sprekkene. Vær særlig oppmerksom på rattet og bryterne som samler opp mye urenheter.

  9.Gjenta prosessen med pyntelistene på dørene og så teppene. Bruk nok sjampo til å få et jevnt skum over alle flatene, men pass på at tekstilene ikke blir for våte.

  10.Setene kan være meget skitne, og det er ofte best å bruke en myk børste sammen med Car Interior Shampoo for å få løs gjenstridige urenheter. Avslutt med en fuktig klut.

  11.Mattene kan best behandles utenfor bilen. Vanligvis er det nok å børste og støvsuge dem, men er de særlig ille sprayes de med sjampo og skylles grundig. Heng opp til tørk.

  12.Rengjør lærseter med sjampo og svamp (ikke børste), tørk og påfør Leather Care Cream for å erstatte de nødvendige oljene og skape en myk glans til finishen.

All slags støv, dunster, røyk og urenheter samler seg opp inne i en bil så hver eneste flate blir påvirket. Regelmessig trengs det en grundig rengjøring.

Hensikten er å fjerne alle urenheter og få fram de opprinnelige flatene, ikke dekke dem med noe som er nesten like ille. Slik får vi bilen til å se ut som ny igjen.

For å gi rengjøringsmidlene en sjanse til å virke er første oppgave å støvsuge hver eneste del av interiøret for å fjerne løst støv, selv om det ser rent ut. Dette innbefatter tepper, seter, dashbord, taktrekk og hattehylle. Bruk en forholdsvis stiv børste for å få støvet opp til overflaten på tekstilseter og tepper, og en liten myk malingspensel for små detaljer på dashbord og andre vanskelig tilgjengelige steder.

En kraftig støvsuger med et lite, flatt tilspisset munnstykke er best, men pass på at spissen ikke skader plastflater.

Husk å være så grundig som mulig, fordi alt støv som du ikke fjerner vil bli flyttet rundt i bilen under bruk. Dette gjelder særlig for seter og tepper.

Når støvsugingen er ferdig og før du går i gang med hovedrengjøring ser du etter stygge flekker av olje eller fett, tyggegummi og skomerker nederst på dørpanelene og behandler dem med Intensive Tar Remover. Bruk en klut innsatt med væsken, så vil de fleste av disse flekkene oppløse seg.

Når vi har klargjort interiøret og fjernet støv og rester er vi klare til å sjamponere alle flatene. Først må taktrekket rengjøres.

Sitt i baksetet, begynn bakfra og ta en fjerdedel av området om gangen, med noen centimeters overlapping.

Spray Car Interior Shampoo jevnt og lett over den første delen av taktrekket. Bruk en grov, fuktig svamp og gni rensevæsken forsiktig inn over hele området. Tørk til slutt med en ren, oppvridd klut. Særlig stygge områder kan kreve to påføringer.

Når du kommer til den fremre delen, hvis det er soltak, åpner du taket noen tommer og rengjør forkanten. Der er det også en del urenheter. Lukk taket og avslutt.

Før du forlater baksetet rengjør du bakryggen på forsetene, hattehyllen og sidepanelene. Deretter skal dashbordet, pyntelistene på dørene og midtkonsollet sprayes med sjampo, bearbeides med svamp og tørkes av med en ren, fuktig klut for å fjerne alle rester. Vær særlig oppmerksom rundt rattet og bryterne, siden det kan samle seg opp urenheter etter håndkrem fra bilføreren.

Bruk en liten malingkost til å komme inn i hver lille sprekk og varmeventil. Vær forsiktig rundt indikatorene, og spray ikke for mye i tilfelle det påvirker det elektriske anlegget.

Teppene og tekstilsetene kan rengjøres på samme måte, men med en kost i stedet for en svamp. Stygt tilsmussede uttagbare matter må rengjøres og spyles utenfor bilen. Heng dem til tørk før de legges på plass.

Hvis bilen har lærseter bør de likevel først rengjøres med Car Interior Shampoo og en svamp (ikke børste, den kan sette riper) og så, når de er tørre, kan Leather Care Cream arbeides inn i flaten for å bevare og skape en myk blank finish.

Interiørflater med oppskrapninger eller stygge skomerker kan ha godt av behandling med Vinyl & Rubber Care. Anvendes sparsommelig.

  • Sett viften på fullt når du støvsuger luftinntakene for å blåse støv ut.
  • Bruk ikke børste på lær, da det lager riper.
  • Bruk ikke børste på tekstiler i taktrekket, da den kan sette seg fast.
  • Bank tekstilseter med baksiden av kosten for å få støv opp til overflaten.
  • Åpne soltak og rengjør kanten før du tar selve taktrekket.
  • Bruk ikke for mye væske på taktrekket.
  • Bruk utblåsingsenden av en støvsuger til å tørke alle sprekker før du begynner.

Copyright © Michael Nielsen