Dør- og bagasjeromskanter
 
  1.Spray Engine Cleaner på alle dørkantene og kanalene opp til vindushøyde. Bli ikke redd om du søler på interiøret, rengjøringsmiddelet er trygt på tekstiler.

  2.Bruk en liten børste til å arbeide rengjøringsmiddelet inn rundt låser, anslagsplate og hengsler. Fukt børsten med rengjøringsmiddel før du begynner. Lukk dørene noen minutter så middelet får virke.

  3.Gjenta denne prosessen i bagasjeromskanten på alle nedre flater. Nå kan du også rengjøre reservehjulet om nødvendig, og fjerne urenheter og fett som har samlet seg opp.

  4.Spray ikke rengjøringsmiddel på undersiden av bagasjeromslokket da det vil dryppe ned i rommet. Bruk bare den lille børsten til å påføre middelet, og gni før du spyler av.

  5.Bruk en konsentrert stråle, spyl dørkantene nedenfra og opp til midjehøyde. Rett slangen litt på skrå vekk fra bilen, skru på vannet og flytt...

  6....strålen til døråpningen. Dette gir bedre styring og holder vannet vekk fra interiøret. Gjenta prosessen på dørkarmen og fjern mulige blokkeringer fra dreneringshullene.

  7.Når du kommer til bagasjerommet lukker du lokket og sikter slangen mot sprekken mellom lokk og karosseriet. Dette fjerner det meste av urenhetene, og du avslutter med en klut eller pusseskinn.

  8.Resultatet vil bidra til "ny bil"-preget og by passasjerene på en ren inngang. Husk å tørke dørkantene hver gang du vasker bilen så de ser slik ut bestandig.

Få bileiere tar hensyn til disse områdene som kan være både pirkete og tidkrevende. Men ikke hvis du går fram på riktig måte.

Her bruker vi også Engine Cleaner og spruter dørkantene opp til midjehøyde.

Spray dørkarmene og selve dørene, bruk en liten kost til å føre rengjøringsmiddelet inn i alle krinkler og kroker.

På tilsvarende måte ved drivstoffåpningen og i bagasjerommet. Spray på nedre kant av bagasjeromsåpningen, men bruk en børste til å påføre rengjøringsmiddel på metallet når du behandler bagasjeromslokket. Slik unngår du at rengjøringsmiddel drypper ned i rommet.

Så kommer det skremmende: å spyle vekk rengjøringsmiddelet.

Det ser vanskelig ut, men hvis du er forsiktig og går fram på riktig måte får du ikke bilen full av vann. Pass på at slangen peker vekk fra interiøret, utover, og hold slangen i bevegelse. Begynn nederst og arbeid opp til midjehøyde, skru av vannet mellom hver omgang.

Søl på polstring og tepper kan tørkes vekk, det gjelder særlig lærseter som kan få flekker hvis vannet står og tørker.

Spray Vinyl & Rubber Care på pakningene i åpningene. Bruk Perfect Polishing Cloth og puss blankt, tørk det overflødige av gummmidelene.

  • Bruk Vinyl & Rubber Care på gummi og vinduskanaler for å hindre klebing/slitasje.
  • Det kan være nødvendig å smøre låser og hengsler etter behandling.
  • Hvis du bruker høyttrykk må du se etter at låsplaten i døren ikke har "lukket" seg.

Copyright © Michael Nielsen