"Mini-overhaling" av automatkasse

Irriterte meg lenge over stadig mer rykkete giring, og fredag 7.april 2002 dro jeg innom Berg´s Automatservice ved Kenneth Laurtizen. Han prøvde bilen en tur, kjørte den opp på bukk og justerte et-eller-annet under bilen og vips var den biffen ordnet.
Dessverre (eller kanskje heldigvis?) kunne han også opplyse om en oljelekkasje som burde utbedres.

Leverte bilen igjen onsdag den 17. april og hentet den dagen etter. Lauritzen ga meg følgende oversikt over hva han hadde gjort:
Automatkassa ble tatt ut av bilen, frontdekselet ble demontert og o-ring og simring på primærpumpa ble skiftet (dette var oljelekkasjen). I tillegg ble innerlameller på 3-giret og reversen skiftet. Reversen ble også bygget om til siste versjon og innsjaltingen av Drive ble justert. Til slutt ble modulasjons- og styretrykket justert.

Forskjellen var bokstavelig talt til å ta og føle på da jeg hentet bilen - mens sjalting fra N til R og D tidligere foregikk med rykk og napp, var den nå helt silkemyk. Min første tanke var at "Nå har vel kassa tatt kvelden" helt til jeg ga gass og bilen faktisk beveget seg i riktig retning.

Dette var min første erfaring med noe annet enn vanlig service hos Berg´s Automatservice, og det var en udelt positiv opplevelse. Det er også moro å treffe en så glødende Mercedes-entusiast som Lauritzen.
Et besøk på forumet mitt (og MB Entusiastklubbs forum også) vil raskt avsløre at det er flere som er godt fornøyde med Berg´s Automatservice.

Copyright © Michael Nielsen