Ombygging av 1987-modell Mercedes 260 E til 1994-look

Jeg hadde tidligere en slags "dagbok" her, men nå som et par år har gått er det ikke lenger så interessant å se hva som skjedde de enkelte datoene. Jeg nøyer meg derfor med å legge ut bildene og litt generell informasjon. Forstørr bildene ved å klikke på dem.

Før ombyggingen:

Slik så altså bilen ut før ombyggingen: hvite blinklys foran (og etter hvert på siden), baklyktene ble også byttet ut før ombyggingen tok til.
Hjulbuelister med nærmest obligatorisk rust under var étt av påskuddene for å gi bilen en skjønnhetskur.

Under ombyggingen


Slik så bilen ut da det sto på som verst. Foruten delene som måtte byttes for å få 94-look ble begge forskjermer byttet og hjulbuene bak ble sveiset, samt litt annet småplukk.

Etter første "omgang":


Oppsto en liten misforståelse så støtfangeren foran ble lakkert som 90-93 modell, dvs. at pølsa ikke ble lakkert. Hadde også fått feil støtfanger bak, kjørte med denne i påvente av 94-modell fangeren. Manglet også nye dørhåndtak på fordørene og dekselet foran slepekroken hadde falt av.
Alt dette ble det ordnet opp i av Adamstuen Bildeler AS som sto for ombyggingen.

Ferdig:


 

Disse bildene er tatt etter at bilen var rettet opp etter et uhell. Venstre bakdør og bakskjerm er ny, hele venstre side er omlakkert, høyre bakskjerm og begge dører likeså. Panseret og høyre forskjerm ble senere byttet. Alle sideskjold, kanalskjold og støtfangerne ble også omlakkert etter at det kom en stygg ripe i støtfangeren foran (lakkerte alt for å unngå fargeforskjell).
Alt dette sto Karosserispesialisten AS for.

De involverte firmaene her er som nevnt Adamstuen Bildeler AS som skaffet deler og bygget om bilen, og Karosserispesialisten som rettet bilen etter en skade og i ettertid har gjort en del lakkeringsarbeid på bilen.

Adresser, telefonnummer osv. til disse finner du på "Diverse".

Copyright © Michael Nielsen