Belønningen
Før ble en Mercedes ofte sett på som et symbol - en bekreftelse på at man hadde nådd toppen av sin karriere. Derfor var det gjerne først i moden alder man fikk oppfylt dette ønsket.
Men nå har en ny generasjon kommet ut i arbeidslivet - unge, dynamiske mennesker som ikke ønsker å vente.
Med Mercedes 190 E 1.8 imøtekommer vi den nye, driftige generasjonens ønske om maksimal kvalitet.

Mercedes 190 E 1.8 er den nye toppmodellen i 1,8 liter klassen.
Denne bilen er skapt for ekte kjøreglede, basert på solid kvalitet som gir kontinuerlig kjøreglede i årevis - og samtidig tilfredsstillelsen av å kjøre økonomisk.

Den er en ekte Mercedes tvers igjennom. Lett å manøvrere og med alle de egenskapene som kjennetegner Mercedes-Benz modellene.
Den ligger godt og sikkert på veien - med Mercedes-Benz´ sikkerhet bygget inn i hver eneste detalj.
Setene er komfortable og gir god sidestøtte. Og selvsagt har den multistag bakaksel, servostyring, elektronisk styrte belte-forstrammere, elektrisk bakrute, elektrisk oppvarmede vindusspylerdyser og høyderegulering av hovedlysene. Førersetet kan reguleres etter behov. De utvendige speilene på begge sider er stillbare fra innsiden. Oversiktlige instrumenter gir føreren all nødvendig informasjon - bl.a. om oljenivå, kjølevæske- og vindusspylervæskenivå. Og naturligvis har den også den høye annenhåndsverdien som kjennetegner enhver Mercedes.

Den nye 1,8 liter motoren med elektronisk styrt innspøytning og 109 hk sørger for friskt temperament, men også for beskyttelse av miljøet i form av elektronisk regulert tre-veis katalysator.
I tillegg til dette nyter du godt av alle de andre Mercedes-fordelene. Komplett service-pakke, den unike Touring-garantien - og når det er tid for en ny Mercedes har du høy verdi på den du bytter inn.
Med andre ord: 1,8 liter klassen har fått et nytt attraktivt skudd på stammen: en ny Mercedes til en fornuftig pris.

Det nye drivverket har et mikroprosessor-styrt innsprøytningsanlegg. Dette bidrar vesentlig til dynamisk og komfortabel kraftutfoldelse og sikrer samtidig en vesentlig reduksjon av drivstofforbruket og optimal katalysatoreffekt.

Sylindervolum:   1797 cm3
Effekt:   109 hk ved 5500 o/min.
Dreiemoment:   150 Nm ved 3700 o/min.
Topphastighet:   185 km/t
Forbruk pr mil:    
ved bykjøring:   1,10 liter
ved 90 km/t   0,70 liter
ved 120 km/t   0,88 liter
Aks. 0-100 km/t:   12,7 sekunder

Konsentrasjon og velvære i et harmonisk interiør.
Interiøret er laget for å gi det maksimum av velvære som er nødvendig for å kunne konsentrere seg bak rattet i time etter time. Klare og blendfrie instrumenter. Setenes fom sikrer god sidestøtte også ved forsert kjøring. Men like viktig er bevegelsesfriheten seteformen gir: det riktige forholdet mellom myk polstring og en fast kjerne, de enkle og mangfoldige innstillingsmulighetene - og ikke minst den utrolige holdbarheten. En annen Mercedes-spesialitet.
Varmeapparatet som kan reguleres individuelt for høyre og venstre side av kupéen. Og nok et eksempel: korrekt plasserte deformasjonssoner i det elegante dashbordet. Sikkerheten som ikke synes.

Også denne modellen har et gjennomtenkt og tidløst interiør. Hos Mercedes-Benz blir bare detaljer som gir ekte forbedringer forandret. Og bare når vitenskapelige tester og praktisk utprøving tilsier det. Førere som kjører mye - enten i yrkessammenheng eller privat - vil legge vekt på forhold som bidrar til å holde konsentrasjon og form på topp også på lange strekninger. Da er et trivelig interiør med personlig stil og atmosfære av avgjørende betydning.

Ekte kjøreglede - sikker kjøreglede.
Med den nye 1.8 er du sikret en fantastisk kombinasjon av kjøreglede og sikkerhet. Denne bilen har imponert fagfolk over hele verden, ikke minst med sitt hjuloppheng. Foraksler med store gasstøtdempere og trekantformede bærearmer, samt multistag bakaksel (5 stags). Resultatet er eksepsjonell retningsstabilitet og rattpresisjon. Perfekt kjørestabilitet også ved plutselige rattbevegelser eller hurtig skiftende belastning.
Føreren har hele tiden full kontroll over bilens bevegelser: problemløst og uten stressmomenter. Og fremfor alt med behagelig kjørekomfort.
Den unike servostyringen er presis og direkte. Føreren har optimal sikt til alle kanter. Alle betjeningselementer og instrumenter er logisk plassert innenfor førerens umiddelbare aksjonsfelt for å sikre lynrask avlesing og betjening. Grundig testet og konsekvent gjennomført ergonomi. Og et omfattende og gjennomtenkt standardutstyr som gjør det mulig å tilbakelegge tøffe kjørestrekninger på ekstremt svingete veier uten noen som helst anstrengelse, men med en herlig følelse av avveksling. Dette er ekte kjøreglede, og noen av nøklene er bl.a.:

 • Panorama vindusvisker med maksimal viskeflate
 • Vannavvisere som leder vannet over taket og holder sidevinduene rene
 • Et design med optimal aerodynamikk og minimal soloppvarming
 • Trinnløs høyderegulering av hovedlysene
 • Elektrisk oppvarmede vindusspylerdyser
 • Kontrollamper som varsler om nødvendig påfylling av olje, vann og kjølevæske
 • Varsellys for bremsebeleggslitasje
 • Høydeinnstilling av sikkerhetsselene foran

Og vil du understreke det sportslige litt ekstra velger du din nye 1.8 i Sportline-versjon med senket karosseri, lettmetallfelger, brede dekk, skinntrukket sportsratt og sportsseter - alt originalt Mercedes-utstyr levert fra fabrikk.

Verdensmester - også i sikkerhet.
Man kan si det som det er: takket være Mercedes-Benz´ ledende rolle innen sikkerhetsforskning er 190 E 1.8 utstyrt med en imponerende sikkerhetspakke. Trolig den beste som finnes på markedet i dag. I over 50 år har optimal beskyttelse og sikkerhet stått sentralt i vårt utviklingsarbeid. Nye, for det meste retningsgivende idéer, systematiske og grundige tester som går utover de offentlige krav, har resultert i enestående sikkerhet for fører og passasjerer. Det er ikke synlig, og forhåpentligvis vil det aldri bli behov for det. Men det er der - og det er det som teller.
De viktigste komponentene i sikkerhetspakken er bl.a.:

 • Forsterket sikkerhetskupé som forblir tilnærmelsesvis uforandret også ved kraftige sammenstøt også hvis bilen går rundt
 • Deformerbart front- og hekkparti
 • Jevn fordeling av støtenergien ved assymetrisk frontkollisjon
 • Drivstofftanken ligger godt beskyttet over bakakselen
 • Styring med tredelt sikkerhetskonstruksjon
 • Pedalene skyves ut i fronten ved sammenstøt
 • Elektronisk styrte belte-forstrammere foran
 • Deformerbare sikkerhetssoner i interiøret
 • Store støtfangersystemer med selvregenererende skumkjerne
 • Airbag for føreren (tilleggsutstyr)
 • Sikkerhetslåser på alle dørene

Den automatiske sperredifferensialen (ASD) fra Mercedes-Benz (tilleggsutstyr) øker den aktive sikkerheten ytterligere. ASD sørger for optimal fremkommelighet og sikker kjøring under vanskelige forhold.

Eksepsjonell holdbarhet og tidløs design gjør den til et godt kjøp.
Beskjedent vedlikehold - få eller ingen reparasjoner og ergrelser,
Den markante klare linjeføringen i Mercedes-karosseriet blir aldri "gammel" og uaktuell: den karakteristiske formen hever den suverent over alle moteretninger. Alt dette gir denne bilen en annenhåndsverdi som ligger langt over gjennomsnittet.
Annenhåndsverdien bør være en del av kalkylen når du kjøper en Mercedes.
Det er mange årsaker til den unike verdistabiliteten, også en rekke små detaljer: blant annet er karosseriet konstruert slik at all fuktighet kan renne fritt ut av alle hulrom. For oppsamlet fuktighet gir grobunn for rustdannelse. Hos Mercedes-Benz begynner med andre ord korrosjonsbeskyttelsen allerede på tegnebrettet.
Men ekte Mercedes-kvalitet bygger på en lang rekke tiltak som alle taler for seg:

 • Gjennomført bruk av utsøkte materialer som er underlagt streng kvalitetskontroll
 • Dyktige og erfarne fagfolk og fremtidsrettet produksjonsteknikk som sikrer solid kvalitetsarbeid gjennom hele produksjonsprosessen
 • Løpende kvalitetskontroll - av alle komponenter under hele montasjearbeidet
 • Bruk av elektrolyttisk forsinket stål overalt hvor det er den minste fare for rustdannelse
 • Lakken er bygget opp av opptil syv sjikt, bl.a. et stensprutsikkert grunningslag
 • Elektronisk påført hulromskonservering
 • Glatt understell belagt med støtsikker PVC
 • Kunststofforsterkede innerskjermer

Dette er bare noen av elementene i Mercedes-Benz´ solide kvalitetskonsept. Konklusjonen blir: Mercedes er en sikker investering. På alle måter. Både for din trygghet og din økonomi.

Prestasjoner som overbeviser.
Den nye modellen er som skapt for førere som krever "ytelse" i dobbelt forstand: i form av kraft, akselerasjon og kjøreegenskaper for maksimal kjøreglede. Men også i form av utstyr og da er det ikke mengden av utstyrsdetaljer som er avgjørende, men kvalitet og praktisk nytte. Og en Mercedes oppfyller kundenes krav på alle disse punktene - med god margin.
Slik er det også med standardutstyret. Ikke noe er overflødig. Derimot er alt til stede som en erfaren og sikkerhetsbevisst fører vil ha. Og massevis av intelligent teknikk som letter og perfeksjonerer kjøringen.
Det omfattende standardutstyret kan suppleres med en rekke individuelle og eksklusive utstyrsdetaljer - fra elektrisk oppvarming av setene, elektrisk betjent heve-/skyvetak og klima-automatikk til lærtrukket sportsratt.

Et utrolig fargespekter inviterer til personlig fargevalg.
Med markedets desidert bredeste fargeutvalg har du 22 lakkfarger å velge mellom som alle matcher nyansene i sidepanelene. Setetrekk i fire forskjellige materialer.
Åtte farger på tepper, setetrekk og dørkledninger. Tre farger på dashbord og takkledning. Og så og si alle matcher hverandre. En regnbue av uanede kombinasjonsmuligheter.
Bilen kan således skreddersys nøyaktig etter din personlige smak. Fra vårt spesialprogram kan det f.eks. velges sportslig elegant lakk i "røksølv" eller "blåsvart metallic". Eventuelt kombinert med seter i sportslig karo-design eller mykt skinn. Vær så god. Du og din personlige kreativitet har nærmest fritt spillerom.

Service i Mercedes-Benz kvalitet.
Som eier av en Mercedes-Benz er du sikret en kundeservice med samme høye kvalitetsnivå som bilen selv. Nøyaktig arbeid utført av kvalifiserte fagfolk som kontinuerlig videreutdannes for å mestre nye teknologiske fremskritt. Uproblematisk og rask service.
Lange service-intervaller. Bilen trenger service hver 20.000 km og oljeskift hver 10.000 km. Vi ønsker å engasjere oss personlig i våre kunders ønsker og eventuelle problemer. Norge og 8 andre europeiske land har nødhjelptjeneste døgnet rundt, hele året. Vårt effektive og avanserte reservedelssystem sikrer korte ventetider.
Et omfattende nett av 6000 servicestasjoner står parat verden over. I Norge utgjør over femti forhandlere og merkeverksteder en solid organisasjon til glede for kundene. Og så paradoksalt det enn måtte lyde: nettopp Mercedes med det laveste tallet i motorstopp-statistikken har den best organiserte hjelpetjenesten - døgnet rundt og i nesten alle land i Europa. Nytt i dette service-programmet er Mercedes Touring-garantien som sikrer øyeblikkelig hjelp, også når det gjelder innkvartering og videre reise, samt generøs dekning av påløpne utgifter.
Og til slutt vår anbefaling: opplev selv det du nå har lest. Det gir mer enn ord kan beskrive.
Kontakt din nærmeste Mercedes-Benz forhandler og prøv vår nyeste modell: den nye sportslige "1.8".

Copyright © Michael Nielsen